Iidne Aasia toiduvalmistamise viis - wok-pannil küpsetamine - on saavutanud kogu maailmas suure populaarsuse.
Hiina keeli tähendab wok katelt meenutavat panni. Vana-Hiina kodudes, kus oli tavaliselt üks tulekolle, millel süüa valmistati, pandi küttepuude nappuse tõttu pann otse tulele. Panni ümmargune, poolkerajas kuju ja materjal (süsinikteras) juhtisid hästi soojust, nii kuumenes toit kiirelt ja ühtlaselt. Kiirema tulemuse nimel lõigati kõik toiduained väikesteks tükkideks. õli kasutati vähe, kui toit kippus kõrbema minema, lisati juurde vett.

Tänapäevased wok- pannid on mõeldud küpsetamiseks tavalisel pliidiplaadil. Kuigi nende pannide põhi on lamedam kui lahtisel tulel küpsetamiseks mõeldud pannil, saab nendega valmistada sama head, kiiret, kerget ja tervislikku toitu.
Hiina kööki peetaksegi üheks tervislikumaks kogu maailmas. Wok-pannil säilivad vajalikud toitained,  vitamiinid ja mineraalid. Et vokitakse tavaliselt väherasvast kala ja liha, juurvilju ja puuvilju, siis mõjuvad wok-toidud ka figuurile hästi.

Toiduainete tükeldamine on wok-toitude valmistamise  juures kõige aeganõudvam osa. Kui pann on juba tulel, pole aega enam ettevalmistusi teha. Tükeldatud toiduained pannakse eraldi nõudesse arvestades nende küpsetamisele kuluvat aega. Näiteks herned ja suvikõrvits valmivad 3-5 minutiga; sibul ja lillkapsas 3-5 minutiga; porgand kuni 10 minutiga jne.
Juurviljad viilutatakse, ribastatakse (porru, lillkapsas) või lõigatakse kuubikuteks; liha tehakse õhukesteks tükkideks, viiludeks või kuubikuteks; kala tükeldatakse või viilutatakse. Vokkida võib ka konserve ja külmutatud toiduaineid.

Liha ja kala puhul peab silmas pidama, et küpsetama asumisel oleksid need toatemperatuuril. Ka külmutatud köögiviljad ja marjad tuleks enne sulatada. Liha ja kala tarbeks müüakse mitmesuguseid marinaade, aga marineerida saab edukalt ka sojakastet või veiniäädikat kasutades. ülejäänud marinaadi saab kasutada ka kastme valmistamisel, kui see sisaldab õli, siis ka küpsetamisel.

Wok-pannil saab valmistada nii lihtsaid argiroogi kui ka eksootilisi, vürtsikaid roogi. Suuremates kauplustes on müüa wok-toitude tarbeks mitmesuguseid tooraineid, eelkõige saab aga toidule maitset lisada erinevaid kastmeid ja maitseaineid lisades. Wok-toitude valmistajatel peaks alati käepärast olema küüslauk, ingverijuur ja porrulauk. Samuti kasutatakse koriandrit, karrit, t